Kevään kolmantena skabana ennen Tahkon klassista kärsimysnäytelmää menin osallistumaan Korso MTB Maratonille. Tarkoituksena vähän mittaa kuntotasoa.  Matkaksi otin 32km, josta sainkin heti kuulla että ”menit sitten lasten matkalle ilmoittautumaan”.

Noh enivei , hyvin nukutun neljän tunnin yön jälkeen auton pakkaus ja keula kohti Korsoa, tuota Failin Laurin kotimetsää. Porukkaa oli paikalla jo reilusti ja auto saatiin parkkiin koulunpihalle.
Yllätykseksi kaikki kamat oli mukana ja tekniikkakin tuntui pelittävän, mikä ei aina Failin jutuissa ole ollut itsestään selvyys.

Kisa lähti käyntiin perinteisesti, eli kaikki veti ohi vasemmalta ja oikealta. Syykkeet nousi yli 150 heti kättelyssä ja alkupään siirtymillä porukka vain katosi horisonttiin. Ekan metsäpolun tullessa vastaan tämä suuri joukko joka oli hurmiossa vetänyt ohitse, olikin siirtynyt taluttamaan pyöriänsä kun metsästä oli löytynyt polulta juuria.  Yleensähän jalkaudutaan aina kun vedetään turvat, mutta tässä sopassa tuntuikin olevan monen sorttista ketjunkuluttajaa. 🙂

Taas seuraavalla siirtymällä porukka lähti repimään yli 35km/h nopeuksia asvaltille. Alussa meinasin että en viitsi metsässä ohitella kun sama sakki tulee sitten taas suorilla uudestaan ohi. Myöhemmin tämä fillaristien helminauha alko kuitenkin levähtämään sen verran että pääsi ajelemaan metsät omalla tahdilla ja porukkaa alkoi tulla myös siirtymillä vastaan.

Kisan puolivälissä menin eksymään reitiltä ja ajoin kilometrin jos toisenkin väärää reittiä ja piti palailla takaisin eksymispaikaan ja etsiä oikea reitti uudestaan. Kiukulla sitten vetelin maaliin sijalle 50, ainakin kymmen sijaa menettäneenä.  Aika 1h59min.
Mutta oli muuten todella hauskaa ja hienot reitit ja kisa. ISO Kiitos siitä Korson Kaiulle ja kanssa pyöräilijöille.

Sykemittari tallensi keskisykkeiksi 160, huipuiksi 190 ja kaloreita paloi 1467

Seuraavaksi sitten Tahkon 60km kuukauden päästä…

Saattaisit myös pitää näistä: