Faililaiset eivät liiemmin ole kilpailukentillä viihtyneet, mutta tulevana viikonloppuna siihen saadaan muutos. Ari ryntää 149:n muun kisaajan sekaan taistelemaan Terässian voitosta!

Mikä ihmeen Terässika?

Terässika-kilpailu tuo yhteen kaksi urheiluun vahvasti liitettyä elementtiä, hikoilun ja kaljan. Kisan ideana on suorittaa mahdollisimman nopeasti nimelliset liikuntasuoritteet, jotta päästään itse asiaan, eli kaljan juontiin.

Terässika muistuttaa erehdyttävästi triathlonia, mutta siihen on yhdistetty myös urheilusta tuttu kaljan juonti, joka normaaleissa kilpailuissa kuuluu oleellisesti tapahtumaan, mutta ei ole varsinainen laji. Kello käynnistyy kun sorkat molskahtaa järveen ja pysähtyy viimeisen oluttipan vieriessä alas kurkusta. Perinteisemmistä teräsmieskilpailuista poiketen, Terässiassa voi myös yliastua, mutta vain oluenjuonnissa. ”Yliastumisesta” seuraa 30min aikasakko.

Terässian lajeina on siis:

  • Uinti 250 m
  • Pyöräily 10 km
  • Juoksu 3,5 km
  • Olut 1l

Fail menossa mukana

Useamman vuoden Failin siat ovat tätä komeaa urheilukilpailua kaihonneet, mutta osallistuminen on aina onnistunut livahtamaan ohi huomaamatta. Tänä vuonna niin ei päässyt käymään kun vekkari oli viritetty kilisemään jo hyvissä ajoin ilmoittautumisesta muistuttamaan. Muistutuksen lisääminen ei ollut lainkaan ylireagointia, sillä klo 9:00 auennut kilpailuun ilmoittautuminen sulkeutui heti 5 minuuttia myöhemmin kaikkien osallistumispaikkojen täytyttyä!

Onnellisten mukaan mahtuneiden joukossa Failia edustaa Ari, joka pyylevän olemuksensa johdosta nähdään luonnollisesti yli 100 kg sarjassa. Tähän täysikokoisten miesten luokkaan osallistuu tänä vuonna vain 6 kilpailijaa, muiden sarjojen ollessa:

  • Miehet, yleinen 54 osallistujaa
  • Veteraanisiat (synt. ennen 1974) 52 osallistujaa
  • Naiset, yleinen 26 osallistujaa
  • Veteraaniemakot (synt. ennen 1974) 15 osallistujaa

Tankkaus kunnossa

Treeni on tietenkin täydessä käynnissä kuten meidän tiimissä tapana on. Kaljanjuonti on selkeästi ollut suurin haaste, jonka vuoksi sitä onkin treenattu oikein huolella. Toinen mistä olen ollut huolissani on painosarja johon ilmoittauduin. Olen ihan varmuuden vuoksi yrittänyt pitää painoa 110 kg tietämillä, ettei kisapunnituksessa jännittämisessä hikoile vahingossa alle sallitun rajan. Kaikkihan tietää ettei uinti, pyöräily saatika juoksu tuota mitään ongelmaa yhdellekkään Failreactionin puoliammattilaisurheilijalle.

Näillä eväillä ensi lauantaina 17.8.2013 klo 14 kirmataan sorkat ojossa Vantaan Kuusijärveen. Tervetuloa mukaan kannustamaan!

Saattaisit myös pitää näistä: