Kesäretki Les Getsiin ja Les Deux Alpesiin lähestyy. Ylihuomenna aamuyöllä lähtee kone! Kesälomakin jo alkoi niin mikäs tässä pakatessa. Kaikesta päätellen Alppineitsyt-Villeä jännittää reissu jo ehkä enemmän kuin meitä konkareita jotka jo pelko puserossa odottaa savivelliä.

Aloitin tänään lyömään tavaraa kasaan ja aattelin, että käympä vielä ajamassa pienen lenkin talon ympäri ja tsekkaan, että fillari on iskussa. Ei ollut!?  Takajarrussa ketään kotona, paitsi helvetillinen ääni. Tehoa ei lainkaan? Mitä kummaa? Takajarru oli yläpäältä rasvassa. Jonkun verran joutu ihmettelemään, että miten siihen on rasvaa joutunut, viime lenkillä toimi hyvin.

Rasvanpoistokylpyä riittävästi paloille ja levylle ja lopuksi vielä uuniin. Uunituksen jälkeen lisää rasvanpoistoa, kamat paikoilleen ja ilmaus. Ei auttanut. Tehoa tuli hieman lisää, mutta läheskään lukkoon takapäätä ei saanu. Pienen (itse)tutkiskelun jälkeen havaitsin, että männät liikkuu tyhjää melkoisesti ennen kuin palat osuu levyyn. Tadaa! Levy pois välistä, palat pumppaamalla lähemmäs toisiaan ja lisää öljyä kahvaan, ilmaus (turhaan) ja kovaa ajoa! Kylläpä alkoi toimimaan!

Sen verran skeptinen olen, että pakkasin ilmauskupin ja jarruöljyn mukaan pyöräkassiin varmuuden vuoksi

On Pivottia, on Urgea, on Pocia, on kaikkea
On Pivottia, on Urgea, on Pocia, on kaikkea

Huomenna vielä viilataan Villen pyörään loppufiksaukset, kuten litkut kumeihin ja sittenhän sitä ollaankin jo kentällä odottamassa baarin setää tuomaan aamulonkeroa, kahdella kirsikalla.

Sen verran pitää oikasta Arin kirjoituksia meidän talven aktiivisuudesta. Ville on päästellyt pyörällä töihin jo kauan ennen lumien sulamista ja muutama vapaa-ajan lenkkikin sinne talveen mahtuu.

Allekirjoittanut vaihtoi epäsäännöllisen salilla käymisen säännölliseen kerta viikkoon syksyllä. Kerta viikkoon vaihtui vuoden vaihteessa kaksi kertaa viikossa käymiseen ja lisäksi tuli poljettua noin 2x45min trainerilla sisällä per viikko. Ulos ei montaa kertaa päässyt, alle viisi kertaa kaiken kaikkiaan. Ei vaan pakkaset napostellut. Salilla ja trainerilla tuntui tulosta tulevan hyvää tahtia. Treenaaminen kiihtyi alppeja kohti jonka kynnyksellä Ville ja minä otettiin vielä elopainoa pois. Itsellä -10kg ja villellä vähän alle. Ville ei tuota 10 kiloa voi laihtua koska paino olisi siinä vaiheessa jo pakkasen puolella. Puolivälissä kesää kun mennään niin maantiellä on tullut käytyä 15 kertaa ja maastossa 10 kertaa lumien sulamisen jälkeen.

Saattaisit myös pitää näistä: