Tuli lopputalvesta käytyä testaamassa Training for warriors touhua. Alkuasetelma oli, että mitenhän perusjäärä asennoituu ameriikan hihkuntaan ja täytyy myöntää, että napit korvilla yksin salilla puurtamiseen tottuneena otti aikansa ennen kuin suu aukesi ensimmäisen kerran…

Itse treenaus jakaantuu karkeesti neljään erilaiseen. Voimatreeni yläkropalle, voimatreeni alakropalle, hurrikaani ja nopeus & voima. Voimatreenit on voimaa, isot painot, vähän toistoja max gains. Hurrikaanissa vedetään taas lähes ilman painoja/vastuksia kehon painolla maksisykkeillä kuntopiirimäisiä treenejä jotka menee aivan suorituskyvyn äärirajoille ja hieman yli. Nopeus & voima on yhdistelmä näitä edellä mainittuja. Oma suosikkini on tuo nopeus voima treeni.

Treenien sisältö muuttuu viikottain, niin tylsistymään ei pysty. Aika ajoin on myös haasteita, esim maastavedon ykkösmaksimit joita varten ensin treenataan jonkin aikaa ja sitten h hetken koittaessa repästään oma ennätys, että päästään soittamaan kilikelloa sen merkiksi.

Omaa suorituskykyä tai sen puutetta ei kannata empiä. Jokainen tekee omalla tasollaan. Treeni on kuitenkin sen verran hyvää, että vaikka oma taso olisikin lähes nolla niin kehitystä tulee!

Olen nyt käynyt pari kuukautta Vantaan TFW salilla eli ilmeisesti hihkunta ja ilakointi tarttui minuunkin. Kuukauden ”kokeilun” jälkeen huomasin kehittyneeni paljon enemmän kun vertaa mitä samassa ajassa olen saanut kuntosalilla jyystämisella aikaan. Käynti / tuntimäärä on vähentynyt, eli aikaa jää muuhunkin, kuten fillarointiin. Salilla tuli käytyä 3-5 kertaa viikossa ja TFW:ssä 3-4 kertaa per viikko. Salikäynnit jätin kokonaan pois ja koska pidän tästä todella paljon, jatkan käymistä viikottain.

Muutaman fillarilenkin jälkeen fiilis on, että kunto on paremmalla tasolla nyt kuin mitä se on aikaisempina vuosina ollut talven jäljiltä. Voimaa on ollut silloinkin, mut koneesta on loppunut soppa kesken. Treenit tukee mielestäni hyvin pyöräilyssä tarvittavia lihaksia. Suosittelen lämpimästi ainakin kokeilua, hyvä sivutreeni fillaroinnille!

Tällä kertaa saatte lukea ilman kuvia, olen treenannut, en kuvannut 🙂

LAST SET! BEST SET!