Sappeen endurokisojen koettelemusten jälkeen on ollut vähän ajomotivaatio kateissa ja tavaroitakin sen verran silppuna, että syksyn ajot on jäänyt vähäiseksi vaikka kelit ovat olleet mitä mainioimmat.

Tuli aika ottaa itseään niskasta kiinni, joten uusi satula hakuseen. Enduro Magazine kehui Selle Italian Nepal satulaa joten semmonen piti saada. Bikesterin satulatarjonnasta semmoinen löytyi kohtalaiseen hintaan. Kauppa oli minulle uusi tuttavuus, niin päätin ottaa sieltä kokeeksi.

Selle Italia Nepal

Toimitusnopeus oli kiitettävää luokkaa tuolta Bikesterista ainakin! Tilauksesta viisi päivää ja paketti oli lähikaupasssa, välissä oli kuitenkin viikonloppu ja kaikkea. Olisi pitänyt tilata vielä jotain pikkukivaa niin olisi summakin kohonnut yli 99 euron niin rahti olisi ollut ilmainen. Aina hyvä syy ostaa jotain tarpeellista hiukan lisää 😉

Suoraa paketista otettuna satula ei vakuuttanut pitkäikäisyydellään. Tähän mennessähän itseni alla on satuloita mennyt yksi per vuosi vauhtia. Nuo ovat kaikki olleet WTB/Pivot satuloita joten aika näyttää pärjääkö Selle Italia paremmin vai huonommin.

Huonoa kestävyydelle, hyvää bisnekselle.

Tässäkin satulassa on mielestäni samaa huonoa suunnittelua kuin ainakin suurimassa osassa muissakin satuloiloissa. Kiskot ovat takana painettu lyhyeen muoviseen inserttiin. Jos sattuu käymään niin hyvä tuuri, annelin käydessä satulassa ei kisko väänny niin viimeistään se kisko tulee irtoamaan tuosta muovitupestaan. 2/5 on hajonnut näin. Takaisin niitä ehjänä ole saanut.

Testiajossa

Ensimmäisen testilenkin satula pärjäsi hienosti. Mukava hanurille polkemisessa, sen päällä oli helppo liikkua ees taas jne. Takaosa ei tarraa housun sepalukseen kovin helposti kiinni kun painoa käyttää takana.  Jakkaran ulkoasu on melko näyttävä, ainakin omaan silmään, keskiosan loveus tekee siitä ilmavan ja kevyen näköisen.

Kiskot on mangaania, ei kokemusta. WTB/Pivoteissa on kiskot olleet kromimolybdeeniseosta. Mielenkiinnolla odotan ajokilometrejä joten näkee vääntyyko vaiko eikö.

Vielä on kesää jäljellä, pedal dammit!

Peukku ylös meille!