Keravan Keinukalliolla avattiin lokakuun alussa 2015 uudet juoksuportaat, joita himourheilijana lähdin tietenkin testaamaan. Kokemusta portaissa juoksemisesta on joka aamulta kotoa, jossa juoksen alas 3 rappusta kun olen taas myöhässä töistä. Myös Malminkartanossa olen katsellut kun ihmiset juoksevat portaita ylös, joten pidän itseäni erittäin asiantuntevana arvioimaan porrasjuoksua.

Työpäivän jälkeen ahtauduin trikooseen ja lähdin kohti Keinukalliota. Keinukallio sijaitsee Keravan kupeessa vain 4 km Keravan juna-asemalta, joten stadilainenkin saa hyvän alkulämmön jos tulee junalla paikalle. Autoilijoille paikalla on isot parkkialueet, joten paikalle voi tulla myös nelipyöräisellä.

Keinukallion Urheilukeskuksessa on monen moista puuhasteltavaa, joten koko suvun voi ottaa mukaan pelaamaan frisbeegolfia, juoksemaan pururataa tai vaikkapa lennättämään lennokkia sitä varten varatulle kentälle.

Juoksuportaat

Juoksuportaat on rakennettu entiseen laskettelurinteeseen, joka on noin 40 metriä korkea. Verrattaessa maltsun portaisiin tämä töppäre jää puoliväliin 90 metristä Malminkartanon Huippua. Hien saa kuitenkin hyvin pintaan ja tälläkin matkalla.

40 metriä matkaa maaliin

Portaat on tehty 2×4 lankusta, joten askellus on jämäkkä, eikä minkäänlaista joustoa tuntunut paksunkaan pojan alla. Mielenkiinnolla odotan miten portaat kestää kulutusta ja alkaako etureuna pyöristyä pahasti kulutuksen alla. Talvella portaissa ei ole kunnossapitoa, joten se saattaa vähentää kulumista? Leveyttä portailla on ehkä 120 cm, joten kaverin pystyy ohittamaan ilman väkivaltaa.

Puolivälin krouvi

Matkan varrella on muutama levähdystasanne, joiden tukevaa aitaa vasten voi huoletta pökertyä. Tasanteet tuo myös mutkan matkaan, joten aivan suora linja huipulle ei ole.

Porrasaskelman pituus vaihtelee läpi matkan alkaen pitkistä loivista portaista. Puolivälin kohdalla huoltotie katkaisee reitin ja tässä kohdassa askelman pituus on todella lyhyt. Suurimmat ongelmat tulevat tässä kohdassa alas päin tultaessa, kun yrität sovittaa 47 kokoista tennaria askelmalle jalat maitohapoilla ja krampissa.

Hieno että Keravalla on panostettu näihin 20 000 € portaisiin. Väkeä tuntui olevan hyvin liikkeellä ja oman treenini aikana portaissa kompuroi parisenkymmentä liikkujaa. Myös kilpailutoimintaa on ilmeisesti tarkoitus pitää ja 7.10.2015 Keravan urheilijat järjestivätkin porrasjuoksukilpailun innokkaimmille.

Tässä vielä tunnelmia kisoista: