Kaiken näköisten sattumusten jälkeen päädyin vaihtamaan Firebirdini uudempaan malliin. Birdistä ei ole kuitumallia tarjolla (ainakaan vielä) ja koska mieli teki kevyempää niin valinta oli helppo, Mach 6. Nelonenkin kävi mielessä, jos ois jättänyt Firebirdin kaverina enskaan, mutta kai sitä mies nyt ainakin hetken yhdelläkin maastopyörällä pärjää. 

Kuva suoraan valmistumisen jälkeen. Nättiä.

Pyörähuolto.comin Mikon kanssa hierottiin rungon ympärille mieleiset (parhaat) osat, sen verran joutui nöyrtymään, että en saanut mieleistä runkoväriä. Tämä oli saatavilla heti miten ja puna/mustaa olisi saanut odotella pari kk, Helppo valinta. Musta/lime onkin paras. 

Spec

Jousituksen osalta olen erilainen kuin muut. Valtaosalla on Rokkaria edessä ja Foxia takana, mutta minulle tuli Foxia eteen ja Rokkaria taakse. Kutonenon nyt ollu alla yhden kierroksen Korson XCO rataa ja puoli päivää Sappeen Bike Parkissa. Toistaiseksi en ole vielä löytänyt ”sweet spottia” jousituksesta, tuntuu että reboundia ei saa taakse toimimaan. Vannoutuneena jousikeulamiehenä, pitää sanoa, että yllätyin miten hyvältä tuo NEW 36 tuntuu. Paremmalta kuin Pike, joka ei vaan itselle maistunut.

Jousitus vaatii vielä hieromista.

Sappeelle lähdettiin Villen ja Arin kanssa päiväksi ajamaan ja päättämään kesäajokautta 2014. Villekin kokeili Tahkon Enduro kisoissa minun Firebirdiä ja tykkäsi siitä, tietysti. Sappeen reissulle säädettiin Birdi neuvolapainoille.

Firebird lentää

”Ette te oo turhaan noita tulilintuja hehkuttanut. Se on myönnettävä.” – Totesi savolainen ajomies päivän päätteeksi. Arin kanssa osattiin hieman jo odotella kehuja kun oltiin niitä koko päivä jo rinteessä kuultu

Sappeen bermit maistuu

Lintu lentää

Kutosellakin saa ilmaa

Päivän päätteeksi en saanut jousitusta lähellekkään mieleistäni. Hypyissä tuntui kuin reboundi olisi ollut liian nopealla, vaikka se oli miltei hitaimmaallaan. Takapää nousi liian helposti nokalla ja alas tulossa pompattiin uudestaan ilmaan. Ei tuota pyörää tietysti olekkaan parkki ajoon tehtykkään. Sappeen enskapoluilla se eteni todella makeesti! Parin kilon painoeron huomaa hienosti metsäpoluilla.

Pivot laivue

Vähän tekisi mieli jättää Birdi parkkitouhuihin ja kutosella ajaa muut ajot, mutta kyllä tuo Birdi pitää silti myydä pois. Tsekkaa meidän uusi hieno Myytävä sivu!

Ihan ilman yllätyksiä ei Sappeelta päästy tälläkään kertaa. Arilta alkoi porsimaan kampi / poljin kombo. Uudelleen kiristys korjasi tillanteen tilapäisesti ja romut kesti loppupäivän.

Ari korjaa ja Ville kannustaa

Poljin vinossa