Viime viikolla sosiaalisessa mediassa pamahti iso uutinen, kun uusi Suomalainen fillarimerkki ilmoitti olemassa olostaan. Failreaction tarttui heti täkyyn ja pisti aikaiseksi nopean haastattelun Polen toisen puuhamiehen, DH-ränneiltä tutun Leo Kokkosen kanssa. Seuraavassa haastis:

Pole.fi

Mistä  saitte idean / kipinän omaan pyörämerkkiin?

Olen intohimoinen maastopyöräilijä ja oman muotoilutoimiston (Komia Design Oy) omistajana olen halunnut tuottaa omia tuotteita jo firman perustamisesta lähtien. Haluamme tehdä sellaista työtä, joka pistää hymyn asiakkaan kasvoille. Polkupyöräily on hauskaa ja toivomme, että kaikki se, mitä me teemme tuottaa asiakkaalle mielihyvää.

Mikä on Polen tavoite, pienellä volyymilla alan harrastajille vai maailman valloitus?

Haluamme olla suomalainen ”Nordic” -brändi. Tavoitteena ovat Euroopan markkinat.

Millä aiotte erottautua kilpailijoista?

Uusia tuotteita luodessamme aiomme kuunnella asiakkaita alusta asti herkällä korvalla unohtamatta omaa filosofiaa. Suunnittelemme itse pyörät, joten meillä on eri tuotteet joka tapauksessa. Emme siis käytä valmisrunkoja tai speksaa vain geometriaa ja käytä jonkun toisen jousitusmekanismia. Pyrimme sellaiseen palvelumalliin, jossa asiakkaalla ei nouse verenpaine ja hän kokee saavansa palvelua. Kun tuotteidemme kanssa tulee ongelma, pyrimme ratkaisemaan asian molemminpuolisesti kohtuudella. Eli jos runko menee mutkalle heti ensimmäisenä kesänä, emme ota täyttä hintaa uudesta osasta ja pyrimme toimittamaan osat mahdollisimman nopeasti, koska kausi on pyöräilylle aina liian lyhyt. Minun mielestä meille ei kuulu, miten asiakas on pyöränsä hajottanut. Meitä kiinnostaa vain se, että onko hänellä hyvä mieli.

Valmistatteko rungot kotimaassa vai ulkomailla? Jos kotimaassa niin tuleeko oma valmistus vai hankitteko alihankkijalta?

Keskitymme siihen, minkä osaamme parhaiten, eli suunnitteluun, asiakaspalveluun ja logistiikkaan. Ulkomailla on pyörätehtaita, jossa on insinöörejä ja valmistus- sekä testivälineet valmiina. Valitettavasti emme ole löytäneet Suomesta tällaista tehdasta. Mielestämme rungon tekeminen kannattaa teettää siellä, missä se osataan parhaiten. Esimerkiksi Taiwanissa on tehtaita, jotka valmistavat 1000 -pyörää päivässä. Meidän haasteena on myydä itsemme myös tuohon suuntaan, koska yleensä tilausmäärien täytyy olla tuhansia kappaleita. Olemme löytäneet tehtaan Taiwanista, joka on kiinnostunut meidän ajatuksista tehdä uusi pyörämerkki.

Mistä materiaalista suunnittelette pyöränne?

Jäykkäperäisiin runkoihin olemme ajatelleet käyttää terästä ja täysjoustoihin alumiinia. Tulevaisuudessa voimme hyödyntää myös muita materiaaleja, mutta tärkeintä on aina materiaalin soveltuvuus käyttöön ja kestävyyteen. Pyrimme siis tekemään pyörät aina mahdollisimman hyvin helppokäyttöisiksi.

Montako mallia on suunnitelmissa?

Tällä hetkellä olemme ajatelleet tehdä runkomalleja viisi. City, XC, Trail, AM ja Enduro. Jäykkäperäisiin sovellamme 29″ vannekokoa ja täysjoustoihin 27,5″ vanteita.

Pyörien hintahaarukka?

Emme pyri olemaan halvin emmekä kallein. Keskihinta pyörillä voisi olla esimerkiksi 1500€

Shimano, Sram vai joku muu?

Liian aikaista sanoa

Rock Shox , Fox vai joku muu?

Olemme avoinna kaikille vaihtoehdoille. Haluamme tehdä yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, jotka uskovat meidän kykyihin ja näkevät meissä mahdollisuuden.

Koska voi odottaa protoja koeajoon?

Testaamme protot sisäpiirissä. Matti Lehikoinen on meidän pääasiallinen testikuski, mutta toki taviksetkin testaavat.

Koska ensimmäiset markkinoilla?

Toivottavasti ensi kesänä. Veikkaan heinäkuun alkua.

Vaikka ollaan totuttu epäonnistumaan, niin ilmeisesti aika osuvati osuttiin haastattelukysymyksissämme, kun haastiksen raamit ovat myös taipuneet Pole.fi sivuille yritysesittelynä.
Kysymys joka heräsi kaikkien huulille pitää selvittää nopeasti! Ajaako Matti Lehikoinen ensi vuonna EWS:ssä Polen fillarilla?
Käykää tykkäämässä: