Fillariosan Markus (käykää tykkäämässä) löi kouraan tuossa jokin aika sitten myymälänsä uuden tuotteen, Ugoe valaisimen. Valaisimen testaus vähän venyi, kun Tahkon Endurosta tuli taas mtb-krapula.

Verrokkina käytän DX.comista 3-4 vuotta sitten ostettua Magicshine 900 lm valaisinta.

Laatikon sisältä, pois lukien laturi
Laatikon sisältä, pois lukien laturi

Laatikosta paljastui laadukkaan näköinen valaisin. Valaisin on näppärän kokoinen ja varustettu neljällä CREE T6 ledillä joiden eliniäksi paketti lupailee 50 kilotuntia. LiPo akku lupailee parempaa talvikestävyyttä (ainakin internetin puheiden mukaan, eikös siellä totuus kuitenkin ole?) kuin perinteisempi LiOn. Akku itsessään on puolet kookkaampi kuin verrokin, mutta saman painoinen. Akku on paketin mukaan 7,4 volttinen ja 6000mAh. Paloajaksi lupaillaan kolmea tuntia täydellä teholla. Akun ja valaisimen virtajohdot ovat ruuvattavissa toisiinsa joka on tosi hyvä juttu. Enää ei lähde vahingossa töpseli irti! Näin on käynyt pari kertaa itselle ja voin sanoa, että tilanne on ollut aika nopeasti päällä pimeyden iskiessä.

Ugoe
Ugoe

No, mites se lamppu pöhisee? Kyllä se pöhisee! Lamppu päälle ja keula metsään. Heti alkumetreillä oli selvää, että ei tee enää mieli palata vanhaan lamppuun. Valokeila oli todella leveä ja miltei tasavoimakkuuksinen koko valokeilan alueelta. Selvää ”polttopistettä” ei ollut. Verrokkilampun valokeila on hyvin pistemäinen ja onkin melkein ajossa vaatinut toisen stongaan ja toisen päähän.

Valojen erilaisuus on hyvin selvä
Valojen erilaisuus on hyvin selvä. Vasemmalla Ugoe, oikealla Magicshine.

Ajoin pari vauhdikasta teknistä alamäkeä ulkovalon ollessa jo lähes nollissa. Ei hetkeäkään tarvinnut arpoa ajolinjoja, ei ainakaan valon puolesta. Iso ja leveä valokeila ei tärissyt ja sumentanut näkökenttää. Verrokki lampulla tämä on ongelmallista kun stonga tärisee niin terävä valopiste edessä tärisee melkoisesti myös.

Alkava alamäki on hyvin valaistu
Alkava alamäki on hyvin valaistu
Terävän valopisteen tärinä on epämiellyttää
Terävän valopisteen tärinä on epämiellyttää

Yllä olevista kuvista huomaa, että vanha lamppu (alempi kuva) valaisee selvästi pidemmälle kuin Ugoe. Valojen suuntaus on apauttiarallaa sama. Ugoe kuitenkin valaisee tehokkaammin sen alueen missä katse on ajaessa, 0-10m edessä.

Akun kestoa en päässyt testaamaan, mutta 30 minuutin testilenkillä ei akku loppunut, eikä valon perässä oleva ledin väri muuttunut. Väri muuttuu Magicshinessä vihreä – sininen – keltainen – punainen akun varaustilan mukaan. Olettaisin saman olevan myös Ugoessa?

Taistelupari
Taistelupari

No entä onko kaikki vaan plussaa ja kivaa? Ei ole ei. Vaikkain akku on pakattu pehmeään kumiin ja sille on kevyesti topattu pussukka niin se pussukka on huono. Muotoilunsa puolesta sopii todella maukkaasti rungon sivuun, mutta kiinnitysremmi löystyy ajossa. 30 minuutin aikana kiristin 2 kertaa.

Lisäksi lamppu kuumenee todella voimakkaasti. Ajokelinä oli +10C ja vartin täysteho käytön jälkeen alkoi haisemaan palaneelle. 20 minuutin jälkeen ei lamppua enää kehdannut ilman hanskoja koskea.

Pussukan remmi löystyy
Pussukan remmi löystyy.

Fillariosassa valaisimen hinta on 199 euroa. Paljon lampusta, mutta aika paljon vähemmän kuin esim Lupinen Wilma joka maksaa noin 400 euroa.

En ota kantaa siihen, että saako saman lampun kiinasta yli puolet halvemmalla muutakuin sen verran, että ostin aikoinaan MTE kopion dx.comista joka kesti yhden talven. Käytin päivittäin. Tuon jälkeen ostin aidon MTE:n joka on ollut päivittäisessä käytössä nyt kolme vuotta ilman minkään näköistä ongelmaa. Noiden kahden lampun erot oli silmin havaittavia esim käyttökytkimessä.

Tärkeintä kaikessa on, että näytte riittävästi kun pimeällä ajatte! Muistakaa valot myös taakse ja ne heijastavat ryijyt päälle kun lenkille meette. Ja tehän menette tai Nasse- Setä suuttuu.

Peace out

Saattaisit myös pitää näistä: